Sus
  >  Destinatii   >  America de Nord   >  Exploreaza Mexico City

Imensa metropola de peste ocean, cu aproximativ 20 de milioane de locuitori, Mexico City impresioneaza din primul moment inocentul turist european. Imediat dupa ce parasesti aeroportul, cea mai rea fata a capitalei Mexicului ti se arata: trafic infernal, case inghesuite si o permanenta impresie de lipsa de aer (datorata in mare parte si temperaturilor inalte obisnuite aici).

Dar odata ajunsi in Centrul Istoric (Centro Historico) cladirile arhitecturale, strazile largi si varietatea de magazine schimba radical impresia. 

Ce sa vizitezi in Mexico City?

Iti recomandam sa incepi plimbarea prin centrul Mexico City-ului cat mai de dimineata, pentru a prinde doar pentru tine strazile la acel moment al zilei libere. Da o raita pe aleile parcului Alameda Central, si apoi opreste-te la Palacio de Bellas Artes, un centru al artelor si culturii mexicane, o cladire impresionanta in sil Art Nouveau, cu un interior Art Deco la fel de impresionant. Continua plimbarea pe langa Torre LatinoAmericana, intr-o vreme cea mai inalta cladire din America Latina, acum doar pe locul 4, construit in 1956 cu tehnologie anti-seismica.

Chiar peste drum de turnul de la inaltimea caruia poti vedea intreg Mexico City este Casa de los Azulejos (casa cu gresie), a carei legenda este faimoasa si in prezent. Este vorba de un tanar delasator, al carui tata i-a spus ca din cauza atitudinii sale nu va reusi sa puna 2 caramizi una peste alta niciodata in viata. Ambitionindu-se, tanarul a construit o intreaga casa, pe care, in semn de ironie, a pavat-o in intregime cu caramizi de gresie. 

Continua plimbarea printre diferite temple (biserici) pana in Piata Constitutiei (Plaza de la Constitucion). Aici, daca este matinal, asa cum ti-am recomandat deja sa fii, poti avea parte de un spectacol inedit: ceremonia militara de arborare a steagului. O vizita in Catedrala Metropolitana este obligatorie, un adevarat muzeu de picturi si scultpuri religioase, unde sunt adapostite moastele Sfantului Augusti de Iturbide. 

La capatul aleii se regaseste Templo Mayor, ruinele unei mari piramide Aztece, inchinate zeilor ploii si a soarelui.

Noi am oprit in Mexico City in drum spre Puerto Vallarta, unde am stat vreme de o saptamana. A fost prima capitala din America Latina in care am poposit. Au urmat apoi altele precum Bogota or Panama City, si ne dorim sa exploram in continuare.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare