Vrei sa iti spun un alt loc pe lista de muzee in Bucuresti ce merita vizitate? Ei bine, unul din muzeele mai necunoscute ale Bucuresti-ului, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck. Pe scurt: Casa Storck.
Casa Storck, ce se afla pe strada Vasile Alecsandri, (aproape de centrul Bucuresti-ului), este o casa ca o bijuterie. A fost construita intre anii 1911-1913 de catre sotii Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, si a devenit muzeu, prin donatia familiei, in 1951, conservind astfel creatia unei intregi familii de artisti: Karl Storck, Carol Storck si Frederic Storck, sculptori, tata si fii, si Cecilia Cuțescu Storck, pictorita.
Noi l-am vizitat intr-o dimineata de weekend, si am ramas efectiv cu gura cascata in fata bogatiei decoratiilor interioare din Casa Storck. Intai am admirat peretii pictati, coloanele si tavanele bogat decorate, si de abia apoi am trecut la colectia de opere de arta a acestei familii de artisti exceptionali. Vizitabil este doar parterul, cateva camere, nu este un muzeu mare ca spatiu, ci mare ca numar de exponate; la etaj avind apartamente mostenitorii, ce viziteaza din cand in cand Casa Storck si Romania (traiesc in strainatate).
Curtea din spate din pacate nu este vizitabila, insa se poate admira acest petec de verde in aglomeratia urbana din Bucuresti, decorat cu cateva sculpturi, dintr-o laterala a casei.
Atentie: biletul nu se poate plati cu cardul, si in zona nu este niciun bancomat aproape!
Si daca mai vrei sa vezi case frumoase transformate in muzee in Bucuresti, iti putem recomanda Palatul Sutu, Casa Maura or Palatul Primaverii, fosta casa a lui Ceausescu.