Sus
  >  Destinatii   >  Plimbari prin Elvetia: Cascada Rinului, cea mai mare cascada din Europa

Stiati ca cea mai mare cascada din Europa se gaseste in Elvetia? Este vorba de Cascada Rimului (RheinFall) si se poate cu usurinta vizita intr-o excursie de zi din Zurich.

 

O data ajunsi in Schaffhausen, oraselul la marginea caruia Rinul isi face de cap, ai trei posibilitati sa admiri cascada RheinFall. Primul tur posibil este trecind prin poarta de acces a castelului Schaffhausen, si coborind siruri de scari, vei da peste diferite platforme deasupra sau chiar in buza cascadei, pentru a simti suflul si puterea apei.

Tot de aici, putin mai departe de cascada, poti lua si un tur cu barca, o a doua modalitate de a admira caderea de apa, de la debarcaderul organizat. Barca te duce pana la stanca semeata din mijlocul apei, unde, pe o noua platforma, vei infrunta stropii de apa ai cascadei.

Apoi poti traversa agale Rinul pe podul pietonal si feroviar, pentru a ajunge la faleza larga de pe partea cealalta. De aici iti vor iesi cele mai frumoase poze cu panorama castelului, si te vei plimba in voie pana la castelul Woerth, unde poti lua si pranzul intr-un restaurant gourmet.

Plimbari placute!

PS: Voi ati fost la cea mai mare cascada din Europa? Sau ce alte cascade ati mai admirat?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare