Sus
  >  Destinatii   >  O zi la Keukenhof, parcul florilor de langa Amsterdam

In weekendul nostru in Amsterdam de la inceputul lui aprilie printre vizite la muzee, plimbari pe si pe langa canalele romantice ale orasului, am infiltrat si 3 incursiuni in zonele rurale olandeze. Prima, de care va povestesc azi: o vizita de jumatate de zi la Parcul Keukenhof, unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri florale din Europa.

Amsterdam e un oras fascinant, perfect pentru o vacanta in doi (sau cu copiii). Dar o data ajunsi aici, merita sa faceti cateva incursiuni si in afara lui, Olanda avind multe de oferit la distanta mica de zona urbana. 

Cum ajungi din Amsterdam la Parcul Keukenhof?

De la Amsterdam se ajunge in aproximativ jumatate de ora la Keukenhof, care este situat la marginea orasului Lisse. Poti merge cu masina sau cu autobuzele speciale. In zilele de weekend, la ore de varf, poate este mai bine sa iti cumperi dinainte online bilet, pentru a evita coada de la case.

Cele mai populare flori aici sunt lalelele, unul din simbolurile Olandei, anual fiind plantate peste 700 de feluri de lalele. Ele sunt acompaniate de o sumedenie de altfel de flori, narcise, zambile, orhidee si cate si mai cate aparitii colorate, intr-un peisaj care nu poate decat sa te incante.

In total sunt 32 de hectare de flori, aranjamente, gradini inspirationale, expozitii tematice. Te poti plimba pe aleile superb amenajate, printre flori de toate culorile. Poti urca intr-o veche moara de vant, pentru o mai buna panorama asupra parcului. Sau poti rezerva o plimbare cu barca pe canalele de apa adiacente parcului, pe langa campuri pline de flori si copaci umbrosi.

Cei mici au din plin distractii. Pe langa alergatul printre flori, pe alei placut mirositoare, este amenajat un loc de joaca, o mini ferma de animale domestice si numeroase activitati rurale pe care copiii le pot experimenta indrumati de mesteri si fermieri locali.

In fiecare an, o noua tema la Keukenhof

Tema pentru acest an este Golden Age, perioada in care Olanda a prosperat cel mai mult, si numeroase aranjamente florale sunt facute in ton cu tema. O expozitie speciala o reprezinta si pavilionul orhideelor, unde poti vedea sute de astfel de flori. De asemenea, este organizat un mic muzeu despre istoria lalelelor in Olanda.

Noi am combinat vizita la Keukenhof cu o plimbare de aproximativ o ora cu masina prin satele invecinate, pe „drumul lalelelor”. O portiune rurala a Olandei, in care principala agricultura este destinata florilor. Am oprit din loc in loc pentru a admira campuri gigantice pline de flori, in care se alternau siruri lungi de zambile mov cu narcise galbene, roz, alb, verde si violet, intr-o simfonie de culori si mirosuri.

Anul acesta lalelele nu inflorisera inca toate pe 1 aprilie, dar ne-am delectat cu o sumedenie de alte flori in schimb. Am citit ca cea mai buna perioada este la sfarsitul lui aprilie, pentru a vedea si lalelele in plina floare, dar totul de fapt depinde de vreme, si se schimba de la an la an.

Intreg weekendul nostru in doi in Olanda: Ce am vizitat in Amsterdam / O zi la Keukenhof, cel mai mare parc floral / Plimbare prin 3 sate pitoresti, Zaanse Schans, Volendam si Marken / Vizita la castel, Muiderslot

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare