Sus
  >  Destinatii   >  Un weekend cu zapada si ski in Gstaad

Gstaad este una din cele mai cunoscute statiuni de ski din Elvetia, cu o sumedenie de hoteluri de cinci stele, inconjurata de munti si multe partii.

Nu toate partiile sunt interconectate in Gstaad si satele din jur, iar noi am testat mai multe domenii schiabile. In felul acesta nu ai cum sa te plictisesti intr-o vacanta de ski in Gstaad, incercind astfel, dintr-un singur loc, practic mai multe zone.

SaanenMoser, ski la sub 2000 de metri langa Gstaad

Poti urca cel mai sus din SaanenMoser pana la aproape 1900 de metri, unde te asteapta si un iglu imens, construit langa cladirea telecabinei. De aici pornesc mai multe partii, si poti realiza conexiunea si cu partiile de pe Horneggli, o alta culme muntoasa, vizavi. Ba chiar poti vizita si Iglu Village, construit din gheata si zapada in cel mai inalt punct al zonei, la aproape 2000m.

Rougemont, un satuc cochet langa Gstaad, locul de unde poti urca si schia la peste 2200m, cu telecabina La Videmanette

Peisajul este naucitor de sus, dar si partiile sunt doar pentru avansati, strecurindu-se abrupt printre stanci ascutite. Poti insa realiza conexiunea, prin mai multe partii si instalatii, cu masivul Eggli, la care ajungi direct din centrul statiunii Gstaad.

Insa daca tot ai ajuns in Rougemont, fa o plimbare printre casutele sale cochete de lemn, decorate in stil montan, si pana la castelul si biserica din sat.

Eggli, la 1557m, si domeniul principal de ski din Gstaad

Pe culmea Eggli ajungi cu o telecabina cu aspect SF chiar din centrul orasului. De aici pornesc mai multe partii, in diferite directii, chiar si spre Rougemon or inapoi in Gstaad.

Unde nu am reusit sa schiem din Gstaad: Glacier 3000

Un alt mic domeniu schiabil ce apartine de Gstaad, independent, este Glacier 3000, partii cocotate pe ghetari de peste 3000 de metri, si un fascinant pod suspendat intre doua varfuri, pentru amatorii de plimbari montane cu senzatii tari. Din pacate, in perioada in care am stat noi im Gstaad, Glacier3000 a fost complet inchis din cauza unor avalanse ce blocasera drumul de acces.

Trasee montane de iarna pe coamele din Gstaad

Ca si in Adelboden, am gasit bine marcate si in Gstaad atat trasee de drumetii montane pentru iarna, cat si piste de sanius. Am urmat un astfel de traseu pe zapada, cu vedere la Glacier3000 si alte varfuri stancoase, de sus de la Egli pana in centrul orasului, o plimbare de doua ore plina de peisaje frumoase.

Un pic de magie la final de zi de ski: Mirage Gstaad, o instalatie artistica inedita

Opera a artistului Doug Aitken, Mirage Gstaad este o casa cocotata pe un deal, aproape de partii si centrul orasului, facuta integral din oglinzi ce reflecta cerul, muntii, zapada si pe vizitatorii dornici sa isi faca selfie-uri inedite.

>> Rezerva si tu o vacanta de ski la Gstaad

Unde ne-am cazat pentru un weekend de ski in Gstaad?

Am avut o singura dorinta: o piscina cu apa calda pentru dupa amiezile de dupa schiat, si am primit chiar 3, cu apa sarata, o placere sa iti inchei ziua astfel, la hotelul Ermitage din Saanen, satul de deasupra Gstaad.

Iar serile incepeau la A million star bar by Swarovski, si continua la restaurantul cochet al hotelului, in care fiecare camera era decorata in alt stil.

Rasariturile au fost si ele minunate, cu cer roz peste munti albi, nu mai bine sa te puna in dispozitia pentru o zi de sport pe munte!

>> Rezerva si tu o vacanta de ski la Gstaad

>> Citeste si despre alte locuri unde poti merge la ski in Elvetia.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare