Sus
  >  Descopera Romania   >  O vizita in centrul vechi din Constanta

Posibil zona mea preferata din Constanta este portul turistic, si plimbarea pe langa multele sale terase la apus. Dar la fel de interesanta este si o plimbare prin centrul vechi al Constatei, mai ales ca de curind a suferit o reintinerire si o renovare ca la carte, si merita cu siguranta o vizita.

Piata Ovidiu, startul pentru orice plimbare si vizita prin Constanta

Orice plimbare incepe din Piata Ovidiu, locul preferat al copiilor pentru o portie buna de alergare. O gramada de restaurante si terase te asteapta aici, dar si o excursie in istorie, la Muzeul de Istorie Constanta.

 

Marea Moschee din Constanta – portul si orasul de sus

La 3 minute de mers din Piata Ovidiu, te asteapta un obiectiv tare interesant, chiar daca destul de ignorat de marea majoritate a turistilor de la mare: Marea Moschee din Constanta, cunoscuta si ca Moscheea Carol I, construita in 1910 de Regele Carol I.

O vizita te va conduce intai prin curtea moscheei, apoi in incaperea principala, in care se gaseste cel mai mare covor din Romania, si care este o placere colorata pentru ochi. Iar apoi, dintr-o laterala, vei incepe urcusul pe treptele abrupte ale minaretului inalt de 47 de metri, de unde poti admira portul Constantei si centrul vechi.

Edificiul roman cu mozaic

Ultimul obiectiv din plimbarea noastra a fost cladirea de sticla care adaposteste Edificiul roman cu mozaic, in laterala pietei Ovidiu, inspre mare. Mica fiind eram fascinata de acest muzeu, si trebuie sa recunosc, ca desi complexul muzeal neste complet nerenovat, fiind intr-o stare destul de rea, a exercitat pentru mine aceeasi fascinatie vizuala.

Cam aceasta a fost vizita noastra de o zi prin Constanta, departe de plaje! Voi ce recomandari aveti pentru noi pentru data viitoare cand suntem aici?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare