Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Locuri frumoase de plimbat si vizitat in Saturn – Mangalia

Ne stiti doara… chiar daca suntem cazati fix pe plaja, in Saturn, la Hotel Neko, pe una din cele mai frumoase plaje din Romania, cu golfulete care iti amintesc de Grecia, tot nu avem stare, si tot suntem mereu in cautare de locuri frumoase in care sa le plimbam, pe care sa le experimentam, pe care sa le vizitam sau unde sa mancam ceva bun. Haideti sa va impartasim ce am mai descoperit in ultima perioada in zona intre Saturn si Mangalia!

Locuri frumoase de plimbare

Lunga faleza intre Saturn si Mangalia

Faleza din Eforie Sud are de la mine premiul pentru cel mai frumos design, dar daca este sa premiem in functie de „calitatea si lungimea” plimbarii cea ce uneste Saturn de Mangalia castiga detasat. Are in jur de 3 km lungime, si este complet refacuta, cu bancute si locuri de relaxare, te plimbi pe langa plaje cochete amenajate cu umbrelute de stuf, terase, dar si mici golfulete sau plaje salbatice.

Plaja cu lebede

Stiai ca este o plaja in Romania unde poti inota cu lebede? Este unul din cele mai frumoase locuri de pe litoralul romanesc in opinia mea. Se gaseste intre Saturn si Mangalia, in dreptul restaurantului numit, cum altfel, Lebada.
Lebedele sunt permanent aici, atat vara cat si iarna. Ai inota cu ele?

De altfel, restaurantul Lebada este unul dintre preferatele noastre din zona. Au mancare pescareasca, dar si dobrogeana, si niste papanasi exceptionali. Iar seara este o placere sa stai chiar langa mare, cu lebede care inoata alene prin golfulet.

Digurile cu faruri de la Mangalia

Din centrul Mangaliei cobori imediat la plaja, pe langa fantana in trepte, si poti porni la plimbare pe digurile cu faruri ale Mangaliei. Este o bucatica de Mangalia care ne aduce mereu aminte de farurile din Islanda! Farul Verde este cel mai indepartat si poate fi admirat de departe doar, fiind unitate militara.

Dar Farul Genovez din Mangalia este unul din obiectivele turistice interesante ale sudului litoralului romanesc, si un reper al orasului. A fost construit in 1952, dupa un model din secolul XIII, inghitit insa de apele marii, si e un punct de referinta in Portul Mangalia, chiar daca perioada sa de functionare a fost foarte scurta, de doar cativa ani. Lentila sa se afla acum la Muzeul Marinei din Constanta.

Marina Limanu – un loc cu personalitate

Mereu in cautare de locuri scenice pentru o plimbare, am ajuns de la Hotel Neko din Saturn unde eram cazati in Limanu, la marina Harbour Life, un loc cu multa personalitate. Marina este adapostita de maluri inalte, apa este linistita, poti chiar sa te cazezi aici in bungalow-uri sau la casute plutitoare, dar si veni doar pentru o masa sau o cafea.

Locuri interesante de vizitat in Mangalia

Cea mai veche moschee din Romania

Principalul obiectiv turistic este cu siguranta Moscheea Esmahan Sultan, cea mai veche moschee din Romania, construita in stil maur in jurul anului 1575. Moschea se poate vizita (merge combinata cu o vizita la Mare Moschee din Constanta) si este inconjurata de un cimitir vechi de peste 300 de ani. Vara, in curtea umbroasa, se poate servi cafea turceasca.

>> Citeste mai multe despre o plimbare offseason de acum cativa ani prin Mangalia

Muzeul arheologic Callatis

Anul trecut, cu ocazia unei alte mici escapade la Saturn, am vizitat un mic muzeu fascinant, Muzeul arheologic Callatis, ce adaposteste toate minunatiile gasite in ruinele orasului antic roman Callatis, dar si un mormant, denumit Mormantul cu papirus, descoperit la sapaturi in zona.

Muzeul Marine Mangalia

Dupa multi ani in care nu reuseam sa il prindem deschis (era inchis in weekend), vara aceasta am reusit sa intram in Muzeul Marinei Mangalia. Este un muzeu micut, cu 3 camere inauntru, dar o gramada de exponate cu referire la istoria marinei romane. Plus o curte imensa, cu tot felul de nave, barci si torpile. Merita un mic popas cu siguranta!

Plaja si digul de la 2 mai

Intr-una din zilele insorite de inceput de august am dat o fuga pana in 2 mai. Din Saturn nu faci mai mult de 15 minute. Am mancat in tihna la o terasa tare simpatica, Acvamarin, mancare cu influente grecesti, si apoi ne-am plimbat pe digul ce separa plaja 2 mai de zona portului Mangalia. Din pacate nu am reusit sa ajungem pana la Farul Rosu, fratele celui verde din Mangalia, drumul pe dig este la jumatatea lui ingradit.

Unde ne-am cazat in Saturn?

Si anul acesta am revenit la Hotel Neko pentru aceasta scurta escapada la mare in Saturn. Ne place ca este la un pret de buget (si dupa aventuri prin Canada, Kyrgistan si Madagascar era exact ce ne trebuia!) si ca este fix pe una din cele mai frumoase plaje din Romania, cea cu golfulete de la Saturn.

Spre deosebire de anul trecut, Hotel Neko are acum oferte All Inclusive, ceea ce ne-a convenit foarte mult, pentru ca terasa sa este cu cea mai frumoasa priveliste din Saturn, si la 2 pasi de plaja, asa ca cei mici s-au putut bucura pe indelete de apa calda a marii fara a pierde prea mult timp cu masa de pranz.

Tot noutate in 2024 este si plaja privata pentru clientii Neko, in cele mai frumoase 2 golfulete din Saturn! Ba chiar au si bar pe plaja, pentru racorire cu un Aperol delicios sau o inghetata!

Revenim si mai spre final de sezon, pentru noi plimbari si balaceli, cu siguranta!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare