Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost la Nissi Beach Resort in Cipru cu copiii

Nu suntem la prima vizita in Cipru, si nici pentru copiii nu este o tara in premiera (am fost acum cativa ani intr-un weekend insorit de februarie, pentru drumetii si explorat ruine antice in zona Paphos cu ei). Dar cumva doar in perioade de iarna am ajuns, niciodata vara, si pana acum nu facusem baie vreodata in marea din jurul insulei Cipru. Insa intr-un noiembrie tarziu am prins pe Ayia Napa, unde ne-am cazat la Nissi Beach Resort, o mare lina si cu apa inca foarte potrivita ca temperatura, si doua zile ne-am balacit din plin pe una din cele mai frumoase plaje din aceasta mica tara insularara.

>> Citeste si despre ce am vizitat intr-un weekend prin Paphos cu copiii
>> Vezi oferte la Nissi Beach Resort | Cauta alte cazari in Ayia Napa

Cum este Nissi Beach Resort?

Hotelul si resortul Nissi Beach sunt amplasate direct pe superba plaja Nissi din faimoasa statiune Ayia Napa. Poti opta pentru cazare in camerele din corpul principal al hotelului, care, fiind mai la inaltime amplasate, ofera privelisti superbe asupra golfului. 

In continuare, printr-o curte imensa, ca o adevarata gradina botanica, vei ajunge la bungalow-urile de pe plaja, optiunea noastra pentru acest weekend in Cipru, si perfecte pentru o familie de 2 adulti si 2 copii, avand un pat dublu si 2 paturi mai mici. 

Hotelul are doua piscine inconjurate de flori, situate in partea de sus a parcului sau, dar si una interioara (pe care insa nu am vizitat-o, dat fiind vremea exceptionala de care am avut parte). De mentionat ca in noiembrie piscinele exterioare aveau apa mai rece decat apa marii, asa ca apa turcoaz de pe Nissi Beach a fost prima noastra optiune pentru balacit.

Plaja Nissi, una din cele mai frumoase de pe Cipru

Nu degeaba este considerata Nissi una din cele mai frumoase plaje de pe insula Cipru. Golful cu nisip fin, si inconjurat de palmieri si plante verzi, iti ofera o mare cu intrare lina, si ape foarte turcoaz, locul perfect pentru balaceli in familie.

Altceva spectaculos pe Nissi Beach este insula Nissi, situata intr-una din lateralele plajei, si la care poti ajunge mergind cateva sute de metri prin apa pana la genunchi.

Intr-un capat al plajei, un mic promotoriu cu o carare amenajata pe el pana in varf, ofera peisaje colorate la apus, iar in partea cealalta un mic golfulet, inconjurat de stanci, este aproape ca o turcoaza piscina naturala. 

Ce am facut in apropiere de Nissi Beach in weekendul nostru in Cipru cu copiii?

Tinta noastra principala a fost sa exploram cateva puncte de interes din Ciprul de Nord, jumatatea de insula aflata in disputa si cu independenta declarata. Pentru aceasta intai, la o ora de Nissi Beach, am trecut granita pietonala in Nicosia, singura capitala a lumii ce a ramas impartita in doua de o granita.

A doua zi am pornit cu masina inspre granita rutiera, si am trecut din nou in Ciprul de Nord, de data aceasta pentru a explora Varosha, fosta statiune de lux din anii 60 si actualmente oras fantoma ce a stat ferecat oamenilor timp de 48 de ani. Despre aceste doua incursiuni in Ciprul de Nord voi detalia mai multe intr-un articol urmator.

La 3 kilometri pe coasta de la Nissi Beach gasiti un alt loc fascinant: mormintele antice de la Makronissos, un mic traseu (la liber) printre pietre si constructii antice.

Musan este un loc fascinant, amenajat subacvatic in apropiere de Ayia Napa. Statui imense au fost scufundate sub valurile marii, si amatorii de scufundari pot inainta sub apa pentru a le admira.

Portul Ayia Napa este alt loc simpatic, cu o lunga promenada amenajata pe malul marii, si doar la cateva minute cu masina de Nissi Beach. Am fost intr-o seara aici, am mancat o cina cipriota si ne-am plimbat agale pe malul marii.

Cam acesta a fost weekendul nostru (mult prea scurt) in Cipru din acest noiembrie. Data viitoare vrem o incursiune mai pe indelete in partea de nord a insulei, dar si o vizita prin munti mai ampla.

>> Citeste si despre ce am vizitat intr-un weekend prin Paphos cu copiii
>> Vezi oferte la Nissi Beach Resort | Cauta alte cazari in Ayia Napa

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare