In vizita la Serele din Drumul Taberei
Ce poti face intr-o zi caniculara de vara in Bucuresti pentru a te racori? Ei bine, sa vizitezi niste sere! Am auzit de Serele din parcul Drumul Taberei de ceva vreme, dar ba nu am avut timp sa ajungem pana acolo in zilele in care sunt deschise, ba era pandemie si nu imi suradea sa le vizitez cu masca. Dar in aceasta vara le-am pus la loc fruntas in programul nostru de vacanta prin capitala. Si va recomand si voua o vizita acolo, e un loc tare frumos!
Cum ajungi si cum vizitezi serele din parcul Drumul Taberei?
Poti merge chiar si cu metroul pana acolo, si vei cobora la statia Parcul Drumul Taberei. Desi noi am venit cu masina (si profitind de perioada de concediu si traficul lejer am ajuns la marginea parcului in sub 20 de minute din centrul Bucuresti-ului), nu am ratat, dupa plimbarea prin sere, o tura pe cea mai noua magistrala de metrou din Bucuresti, spre incantarea copiilor.
Vizitele sunt gratuite, si ghidate, iar doamna care ne-a facut turul ne-a povestit o sumedenie de detalii foarte interesante despre toate plantele gazduite de Serele Drumul Taberei. Orele de program difera in functie de sezon, iar serele sunt deschise dupa cum urmeaza:
• program de iarnă (perioada 1 noiembrie – 31 martie) – Miercuri, Joi și Vineri, între orele 10:00 – 16:00, Sâmbătă și Duminică, între orele 09:00 – 15:00.
• program de vară (perioada 1 aprilie – 31 octombrie) – Miercuri, Joi și Vineri, între orele 10.00 – 19.00, Sâmbăta și Duminica, între orele 09:00 – 15:00.
Tururile au loc la fiecare 20 de minute, si tot atatea minute dureaza, iar intre 14 si 15 este inchis pentru pauza de masa.
Peste 300 de specii de plante in 7 pavilioane din ecosisteme diferite
Serele Drumul Taberei sunt alcatuite din 7 pavilioane, intre care e ameanajata o alee frumoasa, din sticla, si foarte moderne in arhitectura, care te plimba prin areale geografice diferite, de la zone tropicale, mediteraneene, deșertice și ecuatoriale. Noua ne-a placut cel mai mult zona desertica, plina de cactusi de toate soiurile, despre care am primit foarte multe informatii interesante.
Interesanta este si solutia pentru climatizare si pastrarea umiditatii optime fiecarei zone si pavilion in parte: foraje geotermale, o solutie inedita, moderna si ecologica.
O plimbare prin Parcul Drumul Taberei, dupa vizita la sere
Parcul Drumul Taberei este posibil cel mai cochet parc din Bucuresti, si ne pare rau ca este atat de departe de unde locuim noi, l-am vizita mai des. Asa ca nu se putea sa nu facem o plimbare prin el, dupa vizita la sere. L-am luat la inconjurat pe alei, si apoi peste podurile cu alura foarte moderna si colorata am traversat lacul. Am fi inchiriat si o hidrobicicleta, dar era prea cald pentru a mai sta si pe lac, insa planuim sa revenim intr-o dupa amiaza mai tarzie pentru aceasta activitate.
Acum, pe timpul verii, Muzeul Copiilor s-a mutat si el in parc, iar in Parcul Drumul Taberei, chiar langa sere, este organizata expozitia Kids on Mars, la care evident ca am fost si noi (se poate face rezervare in prealabil, online).
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. |