Travelista.ro Exit Reader Mode

Traseu de weekend cu rulota prin Dobrogea si pe la Marea Neagra

Ne-am gandit un pic despre ce sa facem in prima noastra aventura cu autorulota, si pana la urma a avut castig de cauza o vizita la mare. Nu doar vremea parea mai buna, dar ne era si dor de Marea noastra Neagra, nu o mai salutasem de dinainte de pandemie. Am combinat intr-un weekend prin Dobrogea o vizita la plaja, cu plimbari printre maci si cetati antice, si a fost un weekend perfect, in autorulota noastra, inchiriata de la Joy2wander.

>> Despre la ce sa te astepti prima data cand inchiriezi o autorulota, si despre cum sunt autorulotele pe care le poti inchiria de la Joy2wander, am detaliat intr-un articol separat.

Popas pe malul marii cu rulota, la camping organizat

Am pornit vineri la pranz cu autorulota din Bucuresti, dupa ce ne-au facut instructaj cei de la Joy2wander, si am facut aproape 3 ore pana la malul marii. Fiind prima experienta in rulota, nu eram tocmai convinsi unde sa campam, dar dupa ce am studiat cateva zile intens netul, dar si vremea cam schimbatoare, si am mai si intrebat in stanga si in dreapta pe cei cu experienta, am ales sa petrecem prima noapte la Corbu.

Drumul de acces la Plaja Salbatica de la Corbu este in parte betonat, doar ultimii kilometri, de-a lungul marii, fiind mai problematici, insa, totusi fezabili chiar si cu o casa pe roti.

Am ales sa fim confortabili in prima noapte in rulota, asa ca am stat la un camping organizat. Malul Marii se numeste locul ales de noi, si ne-a placut foarte mult. Este pe un mic promotoriu, deasupra valurilor, si ai o priveliste superba cu Marea Neagra.

Ca in orice camping organizat, am avut toate facilitatile: utilitati precum apa si curent pentru rulota, si dusuri, toalete si gratare organizate intr-o parte a campingului.

Plaja Corbu am gasit-o inconjurata de maci si alte flori intens colorate, o placere vizuala deosebita combinata cu bleul Marii Negre, dat de soarele care sambata ne-a insotit toata ziua.

In plus, fata de data trecuta, acum mai multi ani, cand am poposit aici, acum am gasit mai multe restaurante si terase, plus am putut vedea si alte constructii turistice aproape gata, semn ca zona se tot dezvolta (speram intr-o directie frumoasa).

Pranz la Navodari: restaurant Lotca, deschis langa Piata de Peste

Sambata pe dupa amiaza am dus rulota la piata. La piata de peste din Navodari adica, acea cladire alba si ciudata, de sub podul ce face legatura cu marea, in forma de delfin (sau poate balena), ce a stat atatia ani nefolosita, dar care pare ca si-a gasit intrebuintare. Acum este (se pare doar ocazional inca) piata de peste, asa cum a avut menirea de la inceput, dar si restaurant pescaresc, Lotca, cu o terasa frumoasa cu vedere la apa. 

O noapte off camping intre macii Dobrogei

Era tare frumos la Corbu, si am stat mult timp in dubiu daca sa mai ramanem sau nu o noapte acolo, dar am decis sa testam alte doua dintre avantajele mersului cu rulota: campatul offcamping, doar tu si natura, si spontaneitatea unei astfel de calatorii.

Am pornit deci la drum prin Dobrogea, inspre ferma unor prieteni, pe care doream demult sa ii vizitam, dar ne tot loveam de o problema: nu aveam unde sa dormim, casa lor fiind mica si fara loc de oaspeti. De data aceasta, cu hotelul dupa noi, nu am mai avut vreo dificultate organizatorica insa!

Am campat intre maci, si a trebuit sa invatam sa ne dramuim resursele rulotei. A fost o placere trezirea doar in sunetele naturii, iar copiii au fost tare incantati de “aventura” in foarte confotabila rulota Joy2wander.

Imediat dupa un mic dejun delicios, cu produse locale, copiii au alergat in voie pe campuri, si au experimentat viata la tara in Dobrogea, printre maci si oi.

Oprire pe malul Dunarii la Cernavoda

Trecem de atatea ori pe langa Cernavoda, pe autostrada, dar niciodata nu oprim in oras. De data aceasta, in cautare de cafea buna, am poposit aici, la Pub Orasu Vechi, o locatie draguta, chiar langa faleza.

Printre stropi de ploaie ne-am plimbat apoi prin Parcul falezei, recent renovat dupa cum parea, admirind Dunarea dar si cele doua poduri impozante, atat cel rosu, ce face legatura orasului Cernavoda cu autostrada, cat si faimosul Pod Anghel Saligny si silueta sa metalica inconfundabila, construit in 1895 (cand a detinut si titulatura de cel mai lung pod din Europa), ce face legatura, peste Dunare si bratul Borcea al sau, intre Muntenia si Dobrogea.

Un ultim stop in weekendul nostru cu rulota prin Dobrogea: vizita la cetatea Capidava, pe malul Dunarii

Iata ca dupa Sucidava, Carsium si Dinogetia, anul acesta vizitam o noua cetate romana din sudul Romaniei. Am oprit cu rulota la Capidava (este o parcare mare, chiar si cu locuri de bus, deci este un stop foarte conforabil cu o masina asa mare precum autorulota noastra), recent reamenajata pentru a intra in circuitul turistic.

Acum printre ruinele vechilor ziduri de castru roman (construite pe locul unei vechi asezari getodacice) au fost amenajate pasarele si puncte panoramice. Cetatea are o pozitie senzationala pe Dunare, cu o priveliste minunata asupra apei ce se unduieste printre paduri si campuri agricole. 

Alaturi de ruine (partial reconditionate si reconstruite pentru a oferi turistilor o experienta mai clara despre cum arata in trecut cetatea), este construit un centru de vizitatori (momentan gol, cetatea se pare ca a fost deschisa publicului de foarte putina vreme) intr-o arhitectura aparte, modernista.

Cam acesta a fost weekendul nostru cu rulota, prima experienta de acest gen pentru noi. Cu siguranta insa nu si ultima, copiilor le-a placut teribil sa stea in casuta pe roti Joy2wander, asa ca deja avem cateva idei despre alte asemenea aventuri.