Travelista.ro Exit Reader Mode

Plimbari cu copiii prin Insulele Canare: Sus pe vulcanul Teide, in Tenerife

De fiecare data cand am ajuns pe Tenerife, fie cu copiii, fie doar in doi, am avut un singur gand: sa urcam pe Teide, vulcanul de 3718m care domina insula, si este in fapt cel mai inalt munte din intreaga Spanie. Si de fiecare data am avut ghinion: ba o schimbare de orar al avioanelor nu ne-a mai permis timpul necesar, ba a batut vantul intreaga saptamana si telecabina a fost oprita (atunci am facut doua trasee la poalele vulcanului).

Dar, cum se zice, a treia oara este cu noroc, si cu ocazia unui popas de o zi pe Tenerife, in vacanta scolara de toamna, in drum spre alte destinatii canareze, am reusit sa urcam pana sus. Si nu oricind, ci chiar de ziua lui Lucas, care astfel, la 8 ani, isi poate trece in palmares un munte de peste 3500m.

Ia bilete din vreme pentru telecabina ce te urca pe Teide

Cum iti poti inchipui, urcatul sus pe Teide este o activitate destul de populara, asa ca este recomandat sa iti cumperi din vreme bilet online, ceea ce am facut si noi. Daca este vant, vei putea reprograma sau primi banii inapoi.

Tot traseul cu telecabina este fabulos, asa ca aseaza-te la un geam si bucura-te de peisajele vulcanice cu lava cat vezi cu ochii.

Trasee in jurul Teide

O data ajunsi sus, ai la dispozitie 3 trasee: unul, mai dificil, catre varf, pentru care ai nevoie de un permis special obtinut online in prealabil, si doua catre doua puncte de belvedere.

Cum noi eram cu copiii, am optat pentru cele doua mai usoare, desi si acestea sunt pe teren accidentat, cu mult urcat si coborat la peste 3500m, si de multe ori cu vant puternic. Dar micii nostri hikeri s-au descoperit excelent, Ema mergind mare parte din drum pe propriile picioare.

Spectacol cu Teide deasupra norilor la plecarea cu avionul din Tenerife

Peisajele sunt cu adevarat superbe, si desi intentionam sa stam 2-3 ore, am stat in total aproape 5, aproape sa pierdem avionul catre Lanzarote, destinatia noastra urmatoare. Si avionul ne-a oferit un nou spectacol cu Teide, de data aceasta iesind victorios deasupra norilor:

Sau admira-i varful lui Teide de pe insulele invecinate cu Tenerife

Iar daca vrei sa admiri Teide din departare, urca-te la inaltime pe Gran Canaria sau La Gomera, si il vei putea admira in toata splendoarea sa: