Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  O destinatie inedita in India langa Jaipur: Alila Fort

Aventura noastra in India de acum cativa ani inca ne-a ramas puternic in minte. A fost o poveste parca scoasa din carti exotice, cu palate cu gradini pline de pauni, mancaruri colorate si condimentate, haine stralucitoare si ornamentate. Iar ultimul stop din saptamana noastra in India a fost cu atat mai special. Am oprit, la aproximativ o ora de Jaipur, la o cetate veche de 300 de ani in varf de munte, transformata acum intr-un senzational hotel, ultimul dintr-un sir de 5 hoteluri senzationale intalnite prin drumul nostru in India.

Cateva cuvinte despre Alila Fort

Jaipur ne-a ramas in minte ca un loc al palatelor somptuoase in nuante de roz, iar Alila Fort avea sa ne ofere o cu totul si cu totul alta experienta. Camera, extrem de moderna, are ziduri groase de castel batran, intr-un contrast vizual inedit. De pe meterezele de aparare ai o priveliste inverzita superba cu India rurala si muntii stancosi din jur. A fost una din cele mai frumoase nopti posibile!

O plimbare prin sat cu camila

Alila Fort este inconjurata de zone cu adevarat rurale, India autentica, iar primul lucru pe care l-am facut a fost o plimbare calare pe o camila decorata cu fast si multa culoare, in jurul castelului Alila.

Relaxare la piscina cu vedere la fort Alila

Sub zidurile batranei cetati a fost amenajata o piscina nu mai buna pentru racorire dupa o zi de caldura indiana. Acolo ne-am incheiat dupa amiaza, inceputa cu ultimele explorari si plimbari prin Jaipur si continuata la aceasta frumoasa cetate pe stanca.

Drumetie la rasarit pe muntii din jur, Aravalli Hills

Jaipur si deci si Alila Fort sunt inconjurate de munti stancosi, Aravalli Hills, care pot fi explorati in diferite moduri, pe jos, calare sau cu balonul, de sus din aer. Noi am ales pe jos, si la prima ora a diminetii am pornit la o drumetie printre ciulini stanci si arbusti pana in cel mai ridicat punct din jurul castelului, pe care asa l-am si admirat de sus. Am trecut pe langa turme de camile scoase dimineata la pascut, pe langa temple hinduse ascunse in padure, a fost cea mai faina incheiere a saptamanii noastre aproape ireale prin India.

De la Alila Fort ne-am intors in Delhi, si dupa o ultima cina delicioasa indiana, la acelasi hotel, primul dintre cele 5 hoteluri fabuloase din India, la care ne-am cazat la inceputul excursiei, ne-am imbarcat inapoi spre casa.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare