Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Cum poti vizita zona DMZ de langa Seoul, Coreea de Sud

Cam la o ora de Seoul se afla singura zona DMZ din lume, ce separa Coreea de Sud de cea de Nord printr-o fasie de pamant pasita strasnic de ambele parti. DMZ se numeste aceasta zona, si din sud poti pasi de linia de demarcatie pentru un tur reglementat, dupa ce esti verificat de soldati. Vei opri la un observator de unde poti vedea cel mai mare steag din lume, cel al Nordului, la al treilea tunel de infiltratie, prin care se planuia atacarea sudului si la un sat din DMZ.

Poti ajunge astfel la observator pentru a vedea “peste gard”, inspre nord, parcurge un tunel de infiltratie prin care nordul voia sa atace Seoul-ul si vedea cum oamenii isi duc viata si aici, in DMZ, profitind de terenul fertil. Exista si o legatura feroviara intre nord si sud, dar a fost blocata in nord la o zi dupa ce a fost testata.

Cateva informatii practice, de care sa tii cont in planificarea unei vizite in DMZ din Coreea de Sud

👉 Turul, si parcul de unde pleaca el, a fost gandit initial pentru refugiatii (multi, multi la numar) din nord, dornici sa isi mai vada, chiar daca de departe de peste gard, tara natala. A devenit insa o adevarata atractie turistica si pentru straini.
👉 Poti intra in DMZ doar cu busurile cu permis, cu ghid, in mod organizat. Pana la parcul Imjingak, din parcarea caruia vei porni spre DMZ, poti veni pe cont propriu, cu taxi, uber, transport in comun (nu direct, ci pana la 6km distanta poti ajunge din Seoul cu trenul), dar locurile in busurile care intra in DMZ sunt limitate. Daca vii pe cont propriu iti recomand sa ajungi cat mai de dimineata si sa mergi direct la centrul de vizitatori, imediat cum ajungi, pentru a iti gasi un loc in bus.

👉 Mai poti intra in DMZ si cu o gondola, Gondola Pacii, de la capatul careia poti urca sa vizitezi o cazarma americana din timpul razboiului. Si la urcarea in gondola iti va fi controlat pasaportul si vei fi trecut pe o lista speciala. Vei putea vedea in cazarma americana si tratatul de pace intre nord si sud, in original, semnat chiar aici.
👉 In DMZ vei fi controlat de soldati sud-coreeni si poti intra doar daca ai pasaportul la tine.
👉 In tunelul de infiltratie, al treilea descoperit, nu ai voie sa faci poze.
👉 Turul in DMZ cu busul dureaza aprox 3 ore.
👉 In JSI, zona chiar de pe granita militara, nu au voie copiii sub 12 ani, iar momentan este inchis complet accesul turistilor, din iulie 2023 cand un turist american a fugit peste granita in nord. 
👉 De la Dora Observatory poti vedea cel mai inalt steag din lume, cel al Coreei de Nord.

Ai vizita cea mai pazita granita din lume?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare