Sus
  >  Destinatii   >  Plimbare prin Scotia: Fantastica insula Skye in 20 de imagini

Despre insula Skye, unita de Scotia prin pod, se zice ca e o mini-Scotie, pentru ca aici gasesti tot ce gasesti in restul teritoriului scotian: plimbari printr-un verde ireal, cascade spectaculoase, formatiuni stancoase deosebite, plaje salbatice, orasele cu casute colorate, prapastii inalte din ocean.

 

Cel mai faimos loc de pe insula Skye, Scotia

Old Man of Storr este probabil ce mai faimos loc de pe Skye. Spectaculoasa stanca inalta de multi zeci de metri sta si vegheaza oceanul si dealurile verzi din jur, si pana la ea ai de urcat, destul de pieptis pe alocuri, peste 1h. Dar de sus spectacolul valurilor si peisajul stancos si verde in acelasi timp merita tot efortul.

O cascada in ocean

Nu foarte departe, o alta formatiune stancoasa iti va atrage atentia: Kilt Rock, si alaturi cascads Mealt Falls. Kilt Rock sunt stanci perpendiculare in ocean, taiate de asa maniera incat amintesc de pliurile unei fuste de scotian. Peste ele, Meat Falls cade cu putere in ocean.

Cochetul Portree

Capitala insulei este Portree, un orasel mic si cochet, situat de-a lungul si deasupra unui golfulet plin de barcute colorate. Insa nu doar barcile sunt colorate, ci si casele insirate de-a lungul marii!

Dinozaurii de pe insula Skye, Scotia

Pe Skye in trecut au trait dinozauri de mai multe feluri, si urme ale lor pot fi gasit pe diferite plaje ale insulei, daca ai noroc si te potrivesti la fluxul potrivit. Noi nu am gasit nicio amprenta in piatra, dar ne-am bucurat de peisajul plajelor salbatice cum numai in nordul Europei poti gasi!

Traseu de seara catre Fairy Pools, in cautarea zanelor din Scotia pe insula Skye

Pe inserat am facut un ultim hike, la Fairy Pools! Printr-o mare de verde, pe un traseu usurel, am admirat cascade micute, fermcatoare, si am trecut pe langa mici lagune in care cativa curajosi inotau!

Skye a fost o insula fantastica, si singurul regret este ca nu am avut mai mult timp la dispozitie, sa o exploram mai in amanunt! Ne dorim insa sa revenim in Scotia, fie pe interesanta Arran, mai jos de Skye, fie sus, in nordul extrem, in insulele Orkney or Shettland.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare