Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2017 - Asia in 2 si in 4   >  Asia cu copiii: Fascinantele Batu Caves, Malaezia, in apropiere de Kuala Lumpur

Ultima noastra escala cu copiii in turul de Paste prin 4 tari din Asia a fost Kuala Lumpur. Iar de aici pana la Batu Caves a fost doar un pas.

Cum ajungi la Batu Caves din Kuala Lumpur?

De cativa ani, imi ramasese impregnata in memorie o poza cu o statuie gigantica aurie, la baza unui sir de trepte, foarte lung, care urca pana la intrarea intr-o pestera. Nu prea umblata prin Asia fiind, ramasesem insa cu impresia ca locul respectiv este in Thailanda. Nu mica mi-a fost insa surpriza cand am descoperit ca este de fapt in Malaezia, si nu oriunde ci la 20 de minute de Kuala Lumpur. Cum am avut masina inchiriata, parea o excursie de cateva ore foarte usor de facut, si asa a si fost. In fata locului este foarte bine organizata o parcare imensa, in care nu am avut probleme sa gasim loc pentru masina noastra inchiriata. 

Daca nu ai ca noi masina inchiriata, Citisem ca la fel de usor se ajunge si cu trenul, autobuzul sau taxi-ul, sau, daca vrei sa mai vizitezi si alte locuri in zona poti opta pentru o excursie organizata, un tur care, pe cand inca nu eram convinsi ca ne inchiriem masina, te poate duce, dupa pesteri, si la cascade termale, alte temple, sau, de ce nu, sus pe munti. Toate par locuri minunate, si, cum sunt convinsa ca vom mai reveni in Kuala Lumpur, sper sa avem suficient timp atunci la dispozitie pentru a le vedea.

300 de scari pline cu maimute pana la cea mai mare pestera din Batu Caves

Pestera la care se ajunge pe sirul lung de scari (aproape 300 de scari) este doar una din cele cateva pe care le poti vizita aici. In afara de Dark Cave, pe care o poti vizita in scop stiintific, in excursii organizate, cu casca de protectie si frontala pentru lumina, pentru a descoperi fauna locala, dar la care nu am mers pentru ca nu aveau voie copiii, pesterile adapostesc temple hindu, si sunt o explozie de culoare, cu sute de picturi si statuete infatisind diversi zei hindu sau animale sacre, cu istorii si legende pictate pe pereti, cu mult auriu, roz, bleu, mov si toate celelalte culori din curcubeu, si au fascinat pe cei mici.

Insa distractia cea mai mare au fost maimutele, care te acompaniaza in lungul urcus pana la pestera cea mai mare (si cea mai sus). Simpaticele animalute stau pe trepte, stau pe statui ori pe portile templului, si de abia asteapta sa te vada cu ceva ce seamana a mancare pentru a sari fulgerator sa iti fure orice ai avea in mana. Ema inca nu a iertat maimuta care i-a furat o banana, dar in acelasi timp, si ea si Lucas au fost fascinati sa le urmareasca, mai ales ca printre maimutele adulte erau si o sumedenie de pui haiosi.

Mai multe poze din Batu Caves, un loc pe placul si parintilor si copiiilor:

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare