Travelista.ro Exit Reader Mode

Turist in Bucuresti: In vizita la Ceausescu

De cand am auzit ca Vila Primaverii (sau Palatul Primaverii), resedinta privata a familiei Ceausescu, a fost introdusa in circuitul turistic in aceasta primavara, mi-am dorit sa ii fac o vizita. Nu doar din prisma valorii sale istorice pentru romani, si este cu adevarat interesant sa o vizitezi din acest motiv, turul ghidat iti ofera numeroase informatii mai putin stiute, dar si din punct de vedere arhitectonic, casa fiind o bijuterie. Si intr-o dupa amiaza la inceputul verii, am reusit sa ajungem. Fara copii, pentru ca turul este ghidat, obiectele de decor pretioase, si nu pare o activitate potrivita pentru cei mici, care nu ar intelege nimic, netraind in acea perioada neagra a istoriei Romaniei, perioad comunismului.

 

Turul la Palatul Primaverii, resedinta familiei Ceausescu, este ghidat si pentru o vizita iti trebuie rezervare prealabila

Dupa cum spuneam, turul este ghidat, la ore fixe, si trebuie sa iti faci programare inainte pe site-ul muzeului. Noi am facut cu o zi inainte rezervarea de ora, si am gasit loc fara probleme, marea majoritate a curiosilor si nostalgicilor dupa epoci apuse s-au inghesuit in prima zi, cand accesul a fost gratuit.

Turul prin resedinta privata a familiei Ceausescu dureaza aproximativ o ora si esti purtat prin apartamentele celor 3 copii ai familiei, prin camerele cuplului, prin living, dining, crama, sala de cinema, gradina de iarna, si o piscina cu pereti fabulos decorati cu un mozaic detaliat. De mare interes a fost si dressingul Elenei, o camera gigantica cu multe multe dulapuri, ce candva era plina ochi de rochii facute pe comanda si haine de blana.

Fa o vizita si paunilor lui Ceausescu

In gradina palatului traiesc doi pauni, descendenti ai paunilor originali ai familiei, pasarea preferata a lui Nicolae Ceausescu.