Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2013 - Un weekend trip pe luna   >  Iunie in Italia, la Cinque Terre, Portofino si Pisa

Am incheiat jumatate de an. Si ne-am tinut de promisiunea pe care ne-am facut-o. In fiecare luna am facut cel putin o excursie de weekend in afara tarii. Luna aceasta, iunie, prima luna de vara: destinatie low cost aleasa in ultimul moment. Am zburat ultra ieftin cu Ryan Air in Italia in Pisa, cu intentia de a vizita turnul inclinat si doua zone superbe ale Italiei: Cinque Terre si Portofino.

O zi in Cinque Terre in iunie, o frumoasa zona de coasta din Italia

In prima zi am ales sa mergem in Cinque Terre. Din primul orasel in care am parcat, am pornit-o pe Blue Trail, o carare superba pe stanci, pe malul marii, care face legatura intre aceste cinci satuce. Intentia era sa parcurgem toti cei 15km (aproximativ 5 ore), dar, din pacate, din cauza unor alunecari de teren, ultima parte era inchisa, asa ca ne-am multumit doar cu aproximativ 10 km de urcat si coborat printre stanci, cu view de sus la mare, si plante exotice precum Aloe Vera si maslini.

Santa Marguerita si Portofino, in program ziua a doua de weekend de iunie in Italia

In a doua zi am mers in Santa Marguerita si Portofino. Din nou, am parcat in Santa Marguerita si, pe jos, ne-am plimbat pe faleza pana in orasul atat de iubit de milionarii italieni, Portofino. De data aceasta insa a fost vorba de o plimbare usoara si relaxanta, pe o faleza plata si asfaltata.

La Cinque Terre ajungi usor cu zbor in Pisa, care a fost si ultimul nostru popas in acest weekend de iunie in Italia 

In ultima zi, inainte de a prinde avionul de intoarcere acasa, am poposit in Pisa si am urcat in al ei faimos turn inclinat.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare