Travelista.ro Exit Reader Mode

Excursie in Delta Dunarii, relaxare totala

Amatorii de tinuturi exotice, de peisaje de vis nu trebuie sa mearga prea departe pentru o excursie pe placul lor. Delta Dunarii, cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, iti prezinta o fauna si o flora extrem de variata, si niste peisaje total deosebite de orice ai putea gasi in tara noastra.

300 de specii de pasari, dintre care merita amintite coloniile unice de pelicani, numeroase specii acvatice, canale stramte, pe care navighezi strecurandu-ne cu barca printre copaci stufosi… toate acestea fac parte din peisajul Deltei.

Unde poti sa stai in Delta Dunarii?

Poti alege sa stai la una din pensiunile rasfirate de-a lungul canalelor Dunarii sau in satele din zona, iar pentru cei pretentiosi exista si hoteluri de 4 stele, care iti suplimenteaza modalitatile de relaxare punindu-ti la dispozitie piscine si alte facilitati.

Ce sa faci intr-o excursie in Delta?

Ei bine, in primul si in primul rand sa ADMIRI. Pentru prima data in Delta, vei fi impresionat de frumusetea si diversitatea peisajelor. De la canale umbruoase, la nuferii insoriti, de la egrete la pelicani, totul iti va bucura privirea. In al doilea rand, pescuitul e un mod de viata aici. De altfel pestii fiind si felul principal, de la micul dejun pana la cina tarzie. Asa ca ia-ti undita si pescuieste-ti ce vei manca la masa urmatoare. Pestele e din abundenta, si chiar si cei mai neexperimentati pescari vor prinde cu siguranta ceva.

Cand te saturi de pescuit, poti sa faci chiar si o baie in apa deltei. Nu este cristalina, insa in lunile de vara este deosebit de calda, si va constitui o experienta inedita. Nu iti uita nici camera foto acasa, vei regreta in caz contrar ca nu ai putut imortaliza frumusetile de aici.

Ce sa nu faci in Delta Dunarii?

Delta Dunarii este un loc unic, de o frumusete rara. Ai grija sa nu arunci gunoaie decat in locurile special amenajate. In acelasi timp, trateaza cu respect flora si fauna deltei.

Apa din delta este buna pentru o partida de inot, insa nu este potabila. Daca ai de gand sa petreci intreaga zi pe canalele Dunarii, asigura-te ca ai suficienta apa de baut la tine.

Nu te aventura singur in locuri neumblate, si intereseaza-te de un traseu la centrele de informare din localitatile Crisan si Uzlina daca pleci in plimbare cu barca fara un ghid sau cineva din zona.

Nu uita sa iei cu tine ceva sa te protejeze de tantari, care in lunile de vara sunt in plina activitate, si nu ar fi rau sa ai si o trusa de prim ajutor. Delta Dunarii este un taram salbatic, si accidente se pot intampla cu orice ocazie.

La intoarcerea din excursia in Delta Dunarii iti poti rezerva cateva ore pentru a vizita Tulcea si noul Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii.

Vezi o intreaga galerie de poze cu excursia in Delta Dunarii pe egirl.ro.