Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Shopping in Istanbul: Cevahir Mall

Unul din cele mai mari shopping center-uri din Europa, Cevahir, si-a deschis portile in 2005, si continua si acum sa fie una din principalele destinatii de shopping modern, la nivel european, din Istanbul, metropola turceasca de pe 2 continente.

 



Ca in mai toate centrele comerciale din Turcia, la intrare vei fi verificat cu dispozitive de depistare a unor eventuale bombe, iar daca vii cu masina ti se va deschide portbagajul pentru a ti se inspecta continutul. Desi poate prima data ti se va parea ciudat, apoi te vei obisnui, si iti va da o senzatie de siguranta.

Aproape 350 de magazine si peste 30 de restaurante, toate se regasesc in cele 10 etaje, sub cupola de sticla a imensului mall din cartierul Sisli, foarte aproape de unul din podurile care traverseaza stramtoarea Bosfor. In plus, un cinema si Atlatis, un parc tematic de joaca acoperit, un adevarat deliciu pentru cei mici.

Eu am fost fericita ca mi-am regasit preferatul Starbucks, si astfel am putut sa imi iau doza zilnica de Tazo Chai Tea Latte. Din magazinele numeroase am vizitat C&A, Ipekyol, Zara, Zara Home si am gasit ofera similara cu cea de la noi.

In schimb m-a impresionat Debenhams, care pe langa faptul ca avea incorporat in centru un mini Starbucks, oferea clientilor si o sectiune de beauty, plus decoratiuni si produse pentru casa care la noi nu exista. Un alt magazin care mi-a placut a fost Mango, cu o sectiune separata destinata colectiei HE Homini Emerito pentru barbati, mult mai luxos in design decat omoloagele din Romania. Tot aici am putut „testa” si colectia de haine Zuhair Murad, designer din a carui colaborare in Romania s-au adus doar cateva genti si niste pantofi.

In cabina de proba de la Mango. Vezi detalii despre outfit aici.

La capitolul plusuri, de departe castiga Topshop. Astept cu nerabdare sa apara si la noi magazinul englezesc, insa pana atunci voi fi la fel de entuziasmata de fiecare data cand ne vom intalni prin alte tari. Din pacate pentru dulapul meu si din fericire pentru card, Topshop-ul din Cevahir nu avea colectiile speciale (Kate Moss, etc), in schimb avea o buna selectie de basics, dar si multa lenjerie colorata si cativa pantofi foarte draguti.

La sfarsit am vizitat Migros, un supermarket localizat la subsol, de unde am cumparat diferite bunatati pentru acasa (halva, fructe confiate, rahat), dar si cateva prostioare si mici decoratiuni (niste lumanarele si un joc de sah).

Citeste si despre Olivium, cel mai mare outlet din Turcia si Grand Bazar alta destinatie de shopping in Istanbul.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare