Sus
  >  Destinatii   >  Restaurante cu stil in Paris

Timp de secole, Parisul a avut statutul de a fi unul dintre cele mai glamour si la moda orase. Insa care sunt acele restaurante, in care vei putea evita prezenta hoardelor de turisti in bermude si cu aparatul foto agatat de gat, in care vei putea manca intr-adevar cu stil, intr-o atmosfera deosebita si rafinata, mancaruri delicioase, din bucataria franceza si nu numai?

 

1. Jules Verne, Tour Eiffel

Restaurantul „Jules Verne” este situat la etajul al doilea al celebrului turn, si o cina aici este un maxim de rafinament. Vei incepe seara prin a urca in turn cu ascensorul privat al restaurantului, si nu care cumva sa iti uiti acasa rochia de seara si costumul pentru partenerul tau. Aici asta este „uniforma” de baza a clientilor.
Insa privelista superba asupra Parisului se reflecta in preturile din meniu, asa ca fii pregatita sa lasi o mica avere.

2. Georges, la ultimul etaj al centrului George Pompidou

Daca ati vizitat Parisul nu se poate sa nu fi remarcat ciudata cladire George Pompidou, centru cultural, realizat intr-o maniera arhitectonica total deosebita si modernista. Iar la etajul al saselea (ultimul al complexului) se regaseste unul dintre cele mai originale restaurante din Paris. Georges combina arhitectura cladirii in care se regaseste cu elemente proprii, cu liniile fluide ale zidurilor din aluminiu create de arhitectii Dominique Jacob si Brendan McFarlane si piesele de mobilier minimaliste.
Bucataria este una fusion, insa cu elemente de inspiratie franceza, si puteti la alegere sa stai inauntru, in spatele unui imens perete de geam, sau pe terasa, pentru a admira mai bine panorama parisiana.

3. Buddha-Bar

Poate devenit prea turistic, Buddha Bar este totusi un loc ce nu trebuie ratat intr-un concediu in Paris. Intr-o atmosfera intima, conceptul inovator de bar + restaurant + live DJ este perfect pentru petrecerea unei seri deosebite. Bucataria este de inspiratie asiatica, iar la plecare puteti achizitiona si unul din CD-urile cu celebrele compilatii Buddha Bar.

Acesta este topul „oficial”, publicat de altfel si pe egirl.ro. Insa eu nu rezist sa nu adaug un restaurant foarte drag mie, unde mereu am mancat cu placere si m-am simtit excelent:

4. Blue Lagoon, in Disneyland Paris

Stiu, stiu, nu am depasit inca varsta copilariei. Dar este ceva aparte cu acest restaurant. O atmosfera aproape magica. Semi-intuneric, lumanari (false), cer de noapte tropicala. Si muzica piratilor! Sa nu mai vorbesc de bucataria de inspiratie creola, pur si simplu delicioasa!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare