Travelista.ro Exit Reader Mode

Safari self drive prin Etosha National Park din Namibia

Nu suntem la primul safari cu copiii, am avut parte cu ei pana acum de doua zile in Africa de Sud, dar si de o saptamana in Tanzania, in cautarea animalelor impresionante din Africa. Dar, cu plinul facut de safari, si doar cu o zi la dispozitie in Etosha (si fara prea multe asteptari din cauza sezonului) am decis sa pornim la un self safari, Etosha National Park , unul din stopurile noastre din 10 zile in Namibia, perfect pentru o astfel de prima experienta.

Cum trebuie sa te pregatesti pentru un safari self drive in Etosha National Park?

Parcul National Etosha, unul din simbolurile turistice ale Namibiei, este locul perfect sa incerci o astfel de experienta de safari pe cont propriu. Este foarte bine semnalizat, la fiecare intersectie de drumuri fiind marcaje cu directiile, cat si cu distantele pana la ele, iar drumurile sunt in mare parte bune, din pietris si nisip. Cateva pregatiri insa e bine sa faci, si de cateva reguli este indicat sa tii cont:

Ce animale poti vedea in Etosha National Park?

Pentru noi nu a fost cel mai bun sezon. Am ajuns la final de sezon ploios, si apa si mancare erau din belsug peste tot, astfel incat animalele nu se strangea la waterholes, pentru care Etosha e renumit. Totusi am vazut o gama larga de antilope, un rinocer ce fugea cu o viteza impresionanta, mai multe girafe, cateva zebre si hiene, multi struti. Nu am vazut lei si elefanti, desi in sezonul uscat sunt des intalnite aici. Harta noastra a avut o sectiune de bifat intalnirile salbatice, si a fost placerea copiilor sa mai bifeze cate una.

Salt Pan Etosha, locul meu preferat din parcul national

Desi animale nu am vazut din plin in cele 4-5 ore pretrecute in parcul national, mi-a placut teribil intinderea de sare ce ocupa o mare parte din Etosha, pe care o poti admira de pe un drum facut direct prin sare, dar si de la cateva puncte de belvedere sau de pe marginea catorva lacuri mici.

Unde ne-am cazat cu copiii aproape de Parcul National Etosha?

Nu multe cazari erau deschise in aceasta perioada, dar ce am ales, am ales bine. Am poposit doua nopti la Gondwana Etosha Lodge, unde am avut casuta noastra cocheta deasupra savanei. Rasariturile si apusurile se petreceau pe terasa de unde savana iti este la picioare, iar dupa safari te relaxezi la una din cele 3 piscine ale complexului (placerea copiilor).

In vizita la un sat himba aproape de Etosha

Dupa ce am vizitat un sat Damara langa Twyfefontein, ne doream sa vizitam si un sat himba, cu acele femei cu parul infasurat in lut rosu, o imagine emblematica a Namibiei. La aproximativ 45 de minute de intrarea in Parcul National Etosha este vizitabil satul Omapaha, un sat himba stramutat pe o ferma locala, unde poti vedea toate obiceiurile acestui trib care parca traieste in alte timpuri.

O ultima intalnire salbatica la Cheetah Conservation Fund, pe drumul de intoarcere la Windhoek

Daca ii intrebi pe copiii nostri, ghepardul este animalul lor preferat dintre cele ce pot fi intalnite la un safari in Africa. I-am vazut in Africa de Sud, de aproape, si atunci a fost dragoste la prima vedere, din partea noastra. In Tanzania i-am vazut doar de departe, dar cand am citit ca in Namibia exista o rezervatie unde poti vedea din plin cheetah, ocupindu-se cu protejarea acestei specii in pericol sa dispara, si cu ingrijirea exemplarelor ce nu pot fi intoarse in salbaticie, nu am ezitat si am bookuit experienta.

Am inceput cu o vizita la micul muzeu-centru de vizitare, unde ne-au fost expuse pericolele la care sunt supusi gheparzii in Namibia, cat si precaritatea numarului de exemplare existente in lume, in diferite tari.

Apoi am sarit intr-o masina de safari si am purces la o mica expeditie pe terenul fundatiei, unde isi impart teritoriul 5 gheparzi femele (dintre care noi am vazut 4).

Inapoi la centru, a urmat ora mesei. Alti 30 de rezidenti ai centrului Cheetah Conservation Fund primesc 6 zile din 7 carne in diferite forme, si poti asista la viteza incredibila cu care isi devoreaza portia.

Ultima escala am facut-o la cateii de paza si caprele, alti rezidenti ai locului, parte din programul menit sa ii faca pe fermieri sa adopte alte mecanisme de paza a animalelor lor, in afara de vanatul gheparzilor, pe care ii considera vinovati la fiecare moarte a vreunei capre.

Cam acestea au fost intalnirile noastre salbatice, si ultimele stopuri din cele 10 zile de roadtrip prin Namibia.