Travelista.ro Exit Reader Mode

Conacul Bellu si Muzeul Pietrei, plimbari de toamna cu copiii prin Prahova

O zi interesanta departe de traseele mega populare din Prahova se poate petrece vizitind, mai sus de Ploiesti, conacul Bellu si, putin mai incolo, Muzeul Pietrei. Noi am ajuns tocmai la Conacul Bellu tocmai fugind de traficul infernal de pe DN1 inspre Sinaia, si nu ne-a parut rau. Apoi, dupa o vizita de cateva ore la conac si in jurul lui in Urlati am descoperit si Muzeul Pietrei din Sangeru, o expozitie deasemea foarte interesanta.

Conacul Bellu, parfum de istorie

Conacul Bellu se gaseste ascuns intr-o padure de la marginea localitatii Urlati. Intrarea se face pe sub un foisor cu arhitectura interesanta, muzeu si el, de sine statator, fara legatura cu Casa de Oaspeti a conacului, situata mai sus, renovate recent ambele. Intre foisor si conacul propriuzis drumul duce printr-o padure cu carari umbrite, pe care ne-a facut placere sa ne plimbam, iar chiar la inceput, daca esti impreuna cu copiii, vei face un popas cu siguranta la locul de joaca. La finalul vizitei in „Casa de oaspeti” poti vizita crama impresionanta de la subsol.

Nu rata langa Conacul Bellu: Muzeul Pietrei

Iesind din Urlati mai continui drumul 10-15 minute si ajungi in Sangeru, unde poetul Lucian Avramescu (printre multe altele autorul poeziei devenite cantec „Buna seara, iubito”) a construit un mare muzeu dedicat pietrei sculptate, cu mii de pietre cioplite de tarani, adunate din toata tara, intr-o impresionanta colectie, a carei vizita (ghidata uneori chiar de poet) este gratuita.

Ati vizitat Conacul Bellu sau Muzeul Pietrei? Voi ce locuri ascunse si interesante ati mai descoperit prin Prahova?